Filmbarátok Podcast

Filmbarátok Podcast #137

2018. február 08. 18:27 - freddyD

Filmbarátok Podcast #137 (2018 Február) 228 perc

 

Beszélgetnek: Blacksheep, Gergő, freddyD

Téma:

-Insidious: Az utolsó kulcs (00:32:30)
-Egy szent szarvas meggyilkolása (00:44:50)
-The Commuter - Nincs kiszállás (01:02:50)
-Floridai álom (01:10:30)
-Wheelman (01:28:30)
-A legsötétebb óra (01:37:40)
-Három óriásplakát Ebbing határában (02:02:56)
-A világ összes pénze (02:22:55)
-A hentes, a kurva és a félszemű (02:43:43)
-Kedves ellenségem (02:55:22)
-Szeress, ha mersz (03:11:15)

 

 

 

A felvétel itt letölthető mp3 formátumban (208 MB) 228 perc

 

DIREKT link (jobb klikk, letöltés)

 

Soundcloud link

 

Mediafire link

 

 

 

Facebook oldal

 

iTunes

SoundCloud

 

Csatolmány:

 

Tibor hallgatónk véleménye a Szeress, ha merszről

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://filmbaratok.blog.hu/api/trackback/id/tr9513646692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Snipers 2018.02.10. 18:38:23

Szavazatok:

127 zseniális
120 jóUmberto
42 oké/elmegy
22 rossz
9 nézhetetlen

kritikustomeg.org/film/2501/jeux-denfants-szeress-ha-mersz-2003
-------------------------------------------------

"...Valaki -nem tudom ki, nem is érdekes- remek montázst készített, a tovább mögött megtalálod, igazi kedvcsináló (Frou Frou): valami ilyesféle, szinte utánozhatatlan hangulata van a filmnek. Egyike személyes kedvenceimnek, de erre is csak azt tudom mondani amit az Isten városára: látni kell. Még senkit nem hallottam panaszkodni megnézés után, holott az imdb pont jelen esetben "ijesztő". Tízest tőlem sem kap, de minden egybevéve egy kilencest bőven megérdemel. Marion pedig gyönyörű -még mindig-..."

hookum.blogspot.hu/2010/02/jeux-denfants-szeress-ha-mersz-2003.html
-------------------------------------------------

"...A szerelem játék. A játék lényege, hogy az ember annyira bízik a másikban, hogy bármire képes, bármit képes megtenni azért, hogy a másikat boldoggá tegye. A szerelem bizalomjáték. A Szeress, ha mersz arról szól, hogy meg tudunk-e bízni a másikban, meg merünk-e bízni. Szeretjük-e önmagunkat annyira, hogy egy másik embert is tudjunk úgy szeretni, hogy közben meghagyjuk a szabadságát. Szabadság nélkül ugyanis nincs szerelem. Ezt sajnos kevesen tudják, ezért is megy tönkre oly sok párkapcsolat. Csak a szabad ember képes igazán szeretni. Csak a szabad ember képes arra, hogy önmagától és boldogan válassza az élet legerősebb kötelékét: a szerelmet.

Volt egyszer egy fiú és volt egyszer egy lány. A fiú el szerette volna felejteni rákbeteg anyja szenvedését, a lány pedig azt, hogy kiközösítette őt az iskola közössége. Menekülniük kellett hát, elmenekültek egy olyan világba, mely világot ők építettek maguknak, mely világ a bizalomra épül. És elkezdődött a játék.

Emberi játszmák ezek, önmagunkra ismerhetünk a szituációkban, tanulhatunk belőlük, de ne legyenek illúzióink, akárhogy is, de mindig le fogjuk játszani ezeket a mérkőzéseket. Mikor lent vagyunk, fent szeretnénk lenni, mikor viszont felülre kerülünk egy kapcsolatban, akkor azonnal arra vágyunk, hogy milyen jó is lenne egy kicsit lent lenni.

A történet borzongatóan gyönyörűséges és élvezetesen botrányos. Vannak filmek, amik óhatatlanul kultuszfilmekké válnak az idők során, mert annyira új hangon szólalnak meg, vagy annyira újat, a szokásostól eltérőt mondanak, hogy arra nem lehet nem odafigyelni. A Szeress, ha mersz ilyen film.

Ha megnyitjuk lelkünket a történet előtt, ha merünk a dolgok mélyére ásni, ha nem titkolódzunk tovább és szembesítjük önmagunkat a film okos gondolatmeneteivel, ha egy kicsit még lazítunk, becsukjuk a szemünket, és nem rohanunk ki a film befejezése után a moziból, akkor lehet, hogy katartikus élményben lesz részünk: megértünk valamit a szerelem sűrű igazságából."

angyalgab.blog.hu/2007/07/20/szeress_ha_mersz
süti beállítások módosítása