Filmbarátok Podcast

Filmbarátok Podcast #258

2023. július 13. 23:32 - freddyD

Filmbarátok Podcast #258 (Július 2023) 200 perc

 

Beszélgetnek: Sorter, Gergő, freddyD


Téma:


-Felvezető (00:00:00)
-Borítóképek (00:14:40)
-Nép akarata sorsolás (00:17:50)
-Villámkérdések (00:22:12)
-Indiana Jones és a sors tárcsája (00:49:10)
-Barátnőt felveszünk (01:18:30)
-Kandahár (01:38:50)
-Sisu (01:56:45)
-Insidious: A vörös ajtó (02:12:00)
-Jackie Brown (02:26:35)
-Napola (02:51:18)

 



A felvétel itt letölthető mp3-ként: [200 MB,182 perc]

Direkt link (jobb klikk – letöltés)


Soundcloud link

 Mediafire link

 

 

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://filmbaratok.blog.hu/api/trackback/id/tr6018166578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2023.07.16. 10:46:26

A buktákra reagálva: Az Indiana Jones és a Halálos iramban költségeit jelentősen dobta meg a covid, illetve hát Harrison Ford komolyan le is sérült a forgatáson, a Halálos iramban esetében meg pár millióval drágult, hogy a rendező lelépett a forgatás elején és keresni kellett helyette mást.
A Shazam és a Flash buktája annak szól, hogy kvázi tavaly bejelentették a DC univerzum rebootját, szóval elég sokan úgy vannak vele, hogy minek nézzék meg a filmeket moziban, ha 2025-ben úgyis újraidnítják az egész világot és ezek nem kötődnek az új irányvonalhoz.
A Renfield eleve nagy zakónak tűnt, Nicolas Cage régóta nem box office tényező, sorra gyártja a Zs kategóriás produkciókat, kikopott a mozikból.

A Top Gun 2 sikeréhez nagyban hozzájárult a háború, jókor jött ki mondhatni jó időben, hiszen akkor még eléggé frissnek hatott a háború és szerették volna látni az emberek, ahogy Tom Cruise odapörköl az oroszoknak. Az Indiana Jones rossz bevételében szerintem közrejátszik, hogy a tiniket nem sikerült behúzni a mozikba, őket nem érdekli a karakter, akik pedig a 80-as években nőttek fel és rongyosra nézték Indy kalandjait már felnőttek és nem rohannak azonnal a mozikba. És hát ha megnézik az általános véleményeket, látható, hogy nem éljenzik körbe a filmet. A Halálos iramban esetében azért javíthat a helyzeten, hogy egy gigantikus product placement, reklámoznak benne egy rakat cuccot, gondolom a bő 300 milliós büdzséből levonhatunk simán egy százast. Sőt, a Shazam 2-ben is feltűnt a rengeteg termékelhelyezés, ezzel szemben mondjuk a Dungeons & Dragonsban sajnos nem tudnak elhelyezni cuccokat. 10:45 2023. 07. 16.

A Galaxis őrzői sikere pedig egy viszonylag stabil és sikeres univerzum része. Egy már felépített univerzum részeként jött be a mozikba, így a siker nem volt meglepő , illetve a harmadik felvonásnál sem veszítette el a közönség az érdeklődését a csapat iránt.
A Super Mario gigabevételét sokáig fogják elemezni, hiszen a számítógépes játékok alapján készült produkciók döntő többsége eléggé gyér eredményt ért el, most kivételesen mindenki elrohant a mozikba.

freddyD 2023.07.29. 07:56:42

@koimbra: Köszi az észrevételeket. Igazából ez akkor általános észrevétel, hogy sok idei bukás lehet normális esetben nem is lett volna az, ha nem kerültek volna olyan irdatlanul sokba. A covid biztosan költséges tényező volt, érdekes lesz látni, hogy a jövőben újra megszokottabb büdzsék lesznek-e majd. Lehet ez beindítja majd jobban a közepes költségvetésű filmek piacát is, ami egyre jobban zsugorodik.

Amit viszont tökre nem értek, hogy sok esetben a nyereség ilyen régi franchise felélesztéseknél miért a tiniktől függ. Egy sokkal tőkeerősebb 30-50 éves embert sokkal jobban kéne érdekeljen, de nem értem, miért nem mozdítják meg magukat régi bálványukért a mozikba. Elméletben, csak ha azok mennének be tinik nélkül is nagy siker kéne legyen. Sosem fogom ezt megérteni, de egyszerűen lehet, hogy csak téves gondolatmenet, mert magamból indulok ki

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2023.07.30. 17:06:04

@freddyD: Azt hiszem Frank Darabont mondta egy interjúban, hogy amikor házalt egy kisebb költségvetésű tervezettel a stúdióknál egyik helyen azt mondták neki, hogy oké, ez szép és jó, de mégis hogyan hozza be ez a tiniket a mozikba?
A stúdiók inkább rájuk építenek, hiszen őket még nem köti le a család és a meló. Az idősebb korosztály nem igyekszik annyira a mozikba, úgy vannak vele, hogy ráérnek. És ha azokat nézzük, akik mondjuk Indiana Jones-on nőttek fel, őket lehet az előzetesek nem mozgatták meg, nem akarták látni Fordot ennyi idősen rohangálni. Több helyen olvastam, hogy az előzetesek sem voltak meggyőzőek, így a nosztalgiafaktor se lett erős. Én pl az Expendables 4-nél érzem, hogy nem sikerült a nosztalgiát elkapni, holott ez a franchise pont erre épít.
Ugyanakkor szerintem mostanra rendkívül felpörgött a streaming piac, hetente annyi sorozat és film érkezik, hogy most már úgy lehetnek vele sokan, hogy minek kimozdulni otthonról.
süti beállítások módosítása